Játékokról

Az van, hogy ugye Zsófi révén tágult a horizont és sok olyan embert látok, akikkel szívesen játszanék. Szerepjátékot, társasjátékot, meg olyat is, ami valahol a kettő között van. Most épp a munkahely is nyugodt – még ha nyomasztó is kicsit ez a nagy béke – szóval idő is volna rá. Íme a lista:

  1. Serenity szerepjáték, könnyed űrwestern. Alkalomszerű játékhoz, nem feltétlenül vérkomolyan. Az ideális létszám tág, 4-7 fő akár. A világ ismerete és a hangulat átélése a fontos.
  2. Aliens szerepjáték, a klasszikus scifi-horror környezetében. Ez is alkalomszerűen, de hosszabb távon tervezve és lényegesen komolyabban. Megteremtve a filmek komor-elkeseredett, ugyanakkor tökös hangulatát. Az ideális létszám 4-5 fő. Nem bánnám, ha olyan játékosaim lennének, akik valamelyest tisztában vannak a tengerészgyalogság (vagy bármilyen reguláris hadsereg) működésével.
  3. Game of Thrones RPG: Martin regényére épülő, OGL alapú játék. Sajnos a könyv csak pdf formátumban van meg, és irtózatosan vastag anyag, ráadásul a szabályok is bonyolultak, a világot sem ismerem még kellőképpen (az első kötet végén járok), de ettől függetlenül van annyira hangulatos, hogy egyszer érdemes legyen játszani vele.
  4. Requiem for Rome: nWoD Vampire, a történelmi Róma idejében. Ez klasszikus szerepjáték volna, nagyszabású vámpír-krónika, mely a Kamarilla bukását dolgozná fel (Fall of the Camarilla című hivatalos krónikát mesélném le). Ideális létszám 4-5 fő, az elkötelezettség itt alapkövetelmény lenne.
  5. Long Live the King: ez az élő-szerepjátékként játszandó társasjáték. Bár még sosem próbáltam, nagyon szórakoztatónak tűnik, igazi házibuli-játék. Viszonylag hosszan is játszható és eléggé helyigényes (mindenki mindenkivel intrikálhat külön-külön), de nagy álmom, hogy egyszer játszam. Szívesen játszanám benne a haldokló királyt, akinek a trónjára pályáznak a jelöltek. Ideális létszám: 8 fő (a király és hét fő trónkövetelő), de bőven akadnak mellékes szerepek, amik szórakoztatóak lehetnek a többi résztvevő számára. A szabálykönyv teljesen ingyen letölthető a játék oldaláról: http://www.white-wolf.com/llk/
  6. Prince of the City: nWoD vámpíros társasjáték, amit a szabályok ismerete esetén sok-sok szerepjátékos elemmel lehet fűszerezni. Öt játékossal tökéletes, de négyen is játszható. Játékidő rutinosabbakkal 2-3 óra, kezdőkkel +1. Ennek is le lehet tölteni ingyen a szabálykönyvét: http://www.white-wolf.com/vampire/boardgame/
  7. Bár már beindult, van egy Budapesten játszódó Werewolf krónika. Itt már zajlik az összemesélés és nagyon várom, hogy végre teljes legyen a falka. Ez gyakorlatilag most az egyetlen játék, ami zajlik.
  8. Van továbbá egy előkészületek alatt álló, Londonban játszódó Mage: the Awakening játék is, amiben Ádámmal ketten vagyunk játékosok, Khamul pedig mesél. Remélhetőleg ez is elkezdődik nemsoká. 

Persze live-okra is volnának ötleteim, nem is kevés. Szabadságom öt nap van hátra az évben, amit majd ki kell venni valamikor. Jó volna a fentiek valamelyikére – akár többre is – felfűzni azt a hét pihenést.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: