Izland

Van előnye is a hallgatói preziknek, az egyik lánypáros hozta ezt az országimázs videót elemzésre. Jó volna ezt a fajta pozitív hangulatot, könnyedséget, önfeledt bolondozást látni gyakrabban magam körül. Tudom, hogy sok emberben megvan, de mostanában mintha mindenkinek az életét megnyomorítaná valami. Lassan oda jutok, hogy jótanácsként nem tudok mást mondani, mint hogy bassza meg a politika, a gazdaság, meg az összes elbaszott emberi kapcsolat. Legyünk boldogok, mert megtehetjük. Izlandra meg egyszer biztosan elmegyünk.

Inspired by Iceland Video from Inspired By Iceland on Vimeo.

http://www.inspiredbyiceland.com

Iceland is more alive than ever, bursting with energy, activity and hospitality.

Take a look for yourself – click and be inspired by Iceland!

5 thoughts on “Izland

 1. barnabalint szerint:

  Hát, ami a gazdaságot illeti, Izland néhány évvel ezelőtt sokkal nagyobb bajban volt, mint most Magyarország, ezért irigylésre méltó, ha ez a kampányfilm legalább részben igazat állít, és a pénzügyi nehézségeik ellenére tényleg jó kedélyűbbek, mint mi, magyarok, bármikor is.
  Persze, ez csak az országimázs. Optimista videót Magyarországról is lehetne forgatni, más kérdés, hogy a hazai kedélyállapotokról nem állítana igazat.

  Igazából egy egészséges emberi hozzáállásnál a pozitív szemléletmód nem függhet az éppen aktuális közéleti-gazdasági állapotoktól, de ez nekünk sohase ment a történelmünk során. Mindegy volt, mi volt éppen az országgal, mi mindig búsan kellett, hogy érezzük magunkat. Még vigadni is búsulva szoktunk. Elég fura.

 2. zsgothpunk szerint:

  Úgy tudom amúgy, hogy a video háttere az, hogy ugye kitört a vulkán, ami után a túristák száma drasztikusan visszaesett. A fenti videó 8 nap alatt készült el túristák közreműködésével és a kampány részeként a miniszterelnök kérte a híradó végén az izlandiakat, hogy osszák meg barátaikkal, külföldi kollégáikkal. A következő évben az eredeti mértékhez képest 2%-al tudták növelni a túristák vagy vendégéjszakák számát. Nem annyira a gazdasági válságra, mint inkább a Féalsdkjfaélsdkfjaélsdfkj vulkán kitörésére adott reakció a videó. 🙂 Neked amúgy ez is érdekes lehet: http://vimeo.com/11838391

 3. zsgothpunk szerint:

  turisták na.

 4. Idhren szerint:

  Bassza meg a politika, örüljünk egymásnak! 🙂 Lassan én is képes leszek erre 😀
  Tuti nem tudunk játszani két ünnep között?

 5. Roneanne szerint:

  Ez az videó nagyon tetszett, köszi! 🙂
  És igaza van Bálintnak: nem szabadna, hogy ez a politikán múljon, mert ha rosszul is megy, van amire büszkék lehetünk és aminek örülhetünk.

  Sokkal-sokkal szegényebb országokban vidámabb kedélyűek az emberek mi meg mindenen beforduljunk? Na ne… 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: