Szerepjátékrul és egyéb dolgokról

Marvin levele kapcsán összeszedtem, hogy mi az, amire volna kapacitásom. Itt van ugye a polcon már évek óta a Fall of the Camarilla krónika a Vampire: the Requiem-hez (Requiem for Rome a hozzá tartozó kor-könyv). A történelmet kellő lazasággal kezelő, ugyanakkor a hangulatot, életmódot, szellemiséget átélni képes, hosszú távon elkötelezett és ráérős játékosokkal valószínűleg örök élmény lenne.

Aztán ott van a Trail of Cthulhu, amit jó volna kipróbálni tapasztaltabb játékosokkal. Érdekes, egyszerű szabályok, minden kaland felér egy bűnügyi thrillerrel, persze megszórva a mítosz adta kellemetlenségekkel. Ehhez is van egy nagy adag anyagom, handoutokkal, mindennel, ráadásul az epizodikus jelleg miatt lehet szakaszosan, alkalom-szerűen is játszani. A sort a Summerland zárja, a maga posztapokaliptikus, erdős-misztikus hátterével és nagyon fura szabályaival. Ez utóbbitól tartok leginkább, meg persze ha nekem kéne mesélni, akkor sokat kéne rá készülni, de ettől még ez vonz leginkább.

Ami meg kiesett a rostán: Star Wars d6, minden egyéb nWoD (legyen az a God Machines Chronicle vagy Werewolf, Mage), The One Ring, Kard és Mágia, Cyberpunk, mert egyszerűen nincs rá idő, készülni kellene rá aránytalanul sokat. Szomorú, de ez van, realitás. Persze megy a Dragon Age, szóval ez tulajdonképpen nem panaszkodás. 😀

Az egyéb dolgok: este vacsora Ágival remek olasz étteremben, holnap közgyűlés, aztán laza hétvégi program, játék nélkül ámde sok találkozóval. A jövő hét eleje még valamelyest nyugis, csüt-pénteken meg meló, az utána következő hét pedig pörgős, interjúk és tanulmány-írás gyakorlatilag párhuzamosan.

 

Reklámok

One thought on “Szerepjátékrul és egyéb dolgokról

  1. Dodie szerint:

    Erről a Fall of the Camarilláról egyszer majd mesélj, tök érdekesnek hangzik 😀

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: