Hobbitokrul és egyebekrül

Tegnap este megnéztük a Hobbit második részét. Bár nem minden kritikával, de a többségével egyetértek. Ami nekem igazán szomorúság volt, hogy az egész film alatt csak egyszer-kétszer dobbant úgy a szívem, ahogy egyébként az első résznél többször is, hogy IGEN! Ilyen Középfölde, kicsit ott vagyok. Ez szerintem az igazi gyengéje a filmnek. A második a kapkodó, kifejezetten gyenge vágás az utolsó harmadban, amit tényleg nem értettem. Jóformán a zenét is a felébe vágta az illetékes, mikor helyszínt váltott a kamera, de úgy, ahogy a tévé távirányítóján szörföl az ember. A záró szám meg szerintem annyira illett oda (különösen az első rész Misty Mountainsa után), mint BMW-be a Wunderbaum. 😦 Hogy legyen azért pozitívum is, Bilbó még mindig jó, a Bakacsinerdő gyönyörű lett, Beorn otthona szintúgy, Tóvárost pedig hasonlóképp képzeltem. Érdekes összehasonlítani a sokkal szellősebb, szebb tájjal, ami ugye az Öt sereg csatája után újjáépülő várost ábrázolja a szerepjáték-kiegészítőben. Bár nem vágyom rá, hogy újra megnézzem a filmet, annyit azért sikerült elérnie, hogy vágyakozva végigsimítsam a könyvespolcon az Egy Gyűrű szerepjáték-könyvek és kiegészítők gerincét.

Karácsonyi készülődés alakul, elvileg ma megcsinálom az utolsó előtti kört (csomagolópapír, barátok és még a család nevében valami Áginak), az utolsó csak egy könyv átvétel lesz. Jött valami megint amerikából. Hosszas spekulálás után csak a Cthulhu dice tower-re tudok gondolni, ezen kívül csak az Orient express-t várom, de az a gyanúm, az már nem ér ide idén. 😦 Emlékeztessem magam ezzel, hogy Chaosiumtól többet Kickstarteren semmit (augusztus volt az eredeti vállalásuk).

A Helvéczia zseniális. Egyszerű szabályok, valami elképesztő kreatív tobzódó színesség a kiadványokban, lenyűgöző, hogy elGabor mennyi melót rakott bele. Valószínűleg nem ez lesz a leggyakrabban elővett játékom, de egyszer-egyszer biztos játszani akarok vele. Olyan egyedi hangulata van a nevekkel, ördögökkel, csudálatos kalandokkal és finom humorral átszőtt játéknak, amit kár volna kihagyni.

Reklámok

One thought on “Hobbitokrul és egyebekrül

  1. A. szerint:

    kéne játszani egyszer azért Helvécziát is 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: