Az első hét

Szombat reggel negyed hatkor kelni nem feltétlenül a legjobb móka, de ha egyszer kipattan az ember szeme és sehogysem bírja visszaragasztani, akkor jobb kikelni az ágyból. Túl vagyok az első héten, ami finoman szólva is élménydús volt. Először is szögezzük le, ez a munkahely olyan, hogy beszippant és kitölti az életedet az emberekkel, az irodával, a tennivalókkal, az önként vállalt belső projektekkel, vagy megszöksz. A zsúfolt szobában heten ülünk, mindannyian karakterek, mindegyiküknek szerethető és óvatosan fogalmazva is fenntartásokkal kezelt személyiség-jegyekkel. Lökött csajok, szerény, önmagába forduló, néha ellenségesnek ható lány, laza fiúk, szakmailag pengék, szerencsére közös téma is akad. A tágabb irodában meg rengeteg kocka, egy volt tanítványom, évfolyamtárs még a középiskolából. Aztán ott vannak a laza kockák, a fültágítós, szakállas, baseball sapkás grafikusok (gfx), a lány, aki a kutyáját is hozza nap mint nap, a focidrukkerek, meg azok, akik a közvélekedés szerint minimum elmeosztályban kéne legyenek. Az átlagéletkort és az átlagsúlyt erősen felfelé tornázom, a folyosókon több bringa lóg, áll, támasztja a falat, mint amit eddig munkahelyeimen összesen láttam. Mindenki fut, miközben csokit/sütit/fagyit tolnak minden délután, ötkor pedig szisszen az első sör (van, ahol már reggel).

Egyelőre ügyfelem nincs, azon (is) dolgozunk, hogy milyen formában kerüljek eléjük, hogyan fizessék meg az óradíjamat, maradnak tehát a belsős projektek, amikből annyi van, mint a szemét. Belső fejlesztések (szabadságoló rendszer, ki-hol lakik a labirintusban, cég timeline, kajálda kereső és akkor a szakmai, fejlesztést segítő szoftvereket nem is szagolom). Előadok csütörtökön az Academy-n (aminek az anyagai egy jelszóval védett tubmlr blogon elérhetők), hogy az egész cég megismerkedjen velem és az expertise-emmel. 30-60 percben. A két közvetlen kollégám (az egyik a főnököm) naponta fél-egy órát tölt azzal, hogy a kirándulással kapcsolatos menüt tárgyalják, az egyikük chili con carnét, a másik lecsót tervez készíteni.

Egy szó, mint száz, behúz a dolog. Kényelmesen tízre jár mindenki, öt, de inkább hat körül lépnek el, de rendszeres a home office, a nyár miatt sok a szabadságolás és persze egy influenzával, gyomorrontással, de másnapossággal is simán otthonról e-mailezik bárki. Sajnos előjött a koránkelő énem és hiába alhatnék 8-ig, a meleg, meg a felkelő nap gondoskodik róla, hogy legkésőbb hatkor kukorékoljak, így 9 körül már bent vagyok, aztán tolom a munkát, ami most persze még nagyobbrészt onboarding, meg lehetőségek keresgélése.

Jövő héten minden estére van programom (3/4 részben táborszervezés), mindezt úgy, hogy hétfőn este Bécsben NiN koncert. Kemény lesz, főleg, hogy a második héten mégsem kellene délre beesni.

Reklámok

2 thoughts on “Az első hét

  1. thilanna szerint:

    jól hangzik 🙂 ez milyen cég?

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: