Az új munkahely

Mindenki az új melóhelyéről ír, Ági meg elment hajnalban, én meg nem bírtam aludni, így hát most én is írok. Impressziók: a szomszéd szobában a falon fekete-vörös festés, ninják és szamurájok, japán táj, ugyanebben a szobában a kabátakasztók falba állított shurikenek. Három szobával arréb Day of the Tentacle poszter hommage a Star Wars stílusban és Suicide Girls album (kb. ötszáz oldalas, nagy alakú, színes fotóalbum). A mi szobánkban, ahol kicsit zsúfoltan vagyunk, a velem szemben lévő falat bekeretezett képek borítják, filmjelenetek sora (kult filmek), illetve kint vannak a kollégák portréi is. A főnököm kedvenc játéka a két malac, amiket ha nyomkod, boldogan röfögnek. (Elmebajos kb. mindenki, egyedül a recis csaj daróc, de mindenki szivatja is érte.) A GFX szobából időnként fűszag és hangos zene szól ki, a lounge-ban (amolyan tárgyaló és ebédlő kombinálta helység) van gigaméretű tévé és PS3, zsé kategóriás DVD filmgyűjteménnyel. A szobánkban profi hangcucc van, amire a Macesek (kettőnkön kívül mindenki) vezeték nélkül csatlakozik, így ha bárkinek eszébe jut zenét hallgatni, már teszi is be (még senki senkire nem szólt, hogy vegye ki, kivéve T-re, aki a hatvanas évektől kezdve minden nyár hitjét tartalmazó ploaylistet tolt). A Facebookozás kötelező elem (a nagyfőnök engem jelölt be, a kollégák nagy része szintén, spontán, jófejségből), három csoportba tettek be automatikusan: a lounge a virtuális közösségi tér, a market ahol lehet adni-venni csereberélni és az arcade, ahol meg a gamerek gyülekeznek. Csabival már amúgy szervezzük a boardgame nightot, van rendszeresen filmklub. Amikor tegnap reggel lehalt a facebook, azonnal megindult az ALL-on a levélfolyam, tele animegifekkel, amik tényleg viccesek voltak, de a slusszpoén az volt, hogy a leállás egybeesett a McDo app releaselésével. 😀 Az irodában amúgy van két kutya, két karakter, én a collie féle úrinőt jobban kedvelem, de a stöpszli is jó fej. Két szobával arréb igazi nördök ülnek, a falon World of Warcraft képek bekeretezve és egyébként az irodának csak a felénk eső részét ismerem jobban.

És a fentiek tulképpen semmi ahhoz a két tényhez képest, hogy az emberek szeretnek bent lenni (nehezen mennek haza), mert szeretik a munkájukat és egymást, élvezik amit csinálnak, ha bármi gondod van, csak szólsz és megoldják. A másik, hogy az emberekben van valami pozitív szikra, amitől mindenki spontán, kérés nélkül van a másik segítségére, legyen szó arról, hogy feltartja neked a liftet, eligazítja a pizzafutárt, hoz neked bármit a boltból vagy csak szimplán megkérdi, hogy miként érzed magad a harmadik heteden és mosolyogva örül, amikor mondod, hogy jól. Az Academy nevű intézményen, ami egy szakmai jellegű belső előadássorozat, közel 30-an kíváncsiak voltak az előadásomra és többen jelezték utólag, hogy streamelve nézték és tök jó volt. Az emberek kíváncsiak, érdeklődők és iszonyat erősen érződik egy szellemi pezsgés, újítási szándék, ami még erősebb is a tökéleteset csinálunk attitűdnél (azaz értik és elfogadják a kreatív munkafolyamatok alapfeltételét, a hibázni szabadot).

Végül magáról a munkáról. Egyelőre amit csinálok, az nem különösebben nehéz, nagyon érződik, hogy senior ember vagyok a kollégáim többségéhez képest (még ha más területen biztosan jobbak, az általános tapasztalatom, érettségem valahogy más). Akad munka, bár inkább nekem kell utánamenni, de a főnököm véleménye, hogy ne aggódjak, lesz ez még rossz, amikor felfedezik a kollégák, hogy mit tudok, majd nem fogom tudni leállítani őket. Látszanak már irányok, de ami igazán izgalmas, az inkább a sok lehetőség: ez az a hely, ahol tényleg megcsinálhatod, amit akarsz – és amihez értesz, vagy amit megtanulsz.

Reklámok

One thought on “Az új munkahely

  1. Felagund szerint:

    Ehhez a munkához milyen végzettség és/vagy irányultság kell? 😀

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: