Dragon Age: Inquisition rant

Nem is tudom, hogy hány órát játszhattam már vele (majd megnézem az Originen), de ijesztő, hogy még mindig csak 14. szintű a karakterem, sárkányt nem győztünk le, a sztori kapcsán meg elképzelésem sincs, hogy 20, 50 vagy 70%-nál járok-e. Ami igazán elgondolkodtató, hogy vajon lesz-e kedvem és főleg türelmem egy új karakterrel nekiállni a játéknak megint, hogy lássam, milyen, ha pokróc harcos kunárit vagy emberfajzatot játszom.

Nem akarom kisebbíteni a DA:I-t, de a korábban már emlegetett problémákkal (főparancsnok virágot szed és kőzetmintákat gyűjt; ló van, de minek; kamerakezelés) együtt neccesnek érzem kicsit az év játéka díjat. A fentiekkel együtt ugyanis a játék akármilyen gyönyörű, akármilyen jól hozza a világ hangulatát, bizony nekem egyre inkább középszerű. Igen, azzal együtt, hogy rengeteg órát beleöltem és még bele is fogok. Egyrészt rosszak az arányok (100 egység játékból 2-3 az értelmes párbeszéd, történet, szerepjáték, 97-98 meg a mikromenedzsment, a kurva gyaloglás és a csata, de így se csinálom jól), másrészt értelmetlenek is sokszor. Lehet craftolni, de közben mindenféle tárgyat találsz, ami gyakran jobb, mint amihez van receptúrát és összegrindeled az alapanyagokat. A kozmetikai változásokért meg semmi kedvem grindelni.

Ugyanazt érzem itt is, mint az AC:U kapcsán, miszerint nyilván “könnyebb” becsűrni még ezernyi összegyűjtendőt (legyen az elfroot vagy pénzesláda), mint értelmes, izgalmas, változatos küldetéseket kitalálni, esetleg megrendezni, felépíteni a sztorit a sorsfordító, jelentésteli döntésekkel. Érdekes, hogy az arányosságot például a Shadow of Mordor mennyivel jobban eltalálta, miközben tökéjlyre vitte a verekedés és lopakodás ötvözetét. Nem akart többet adni, de amit akart, azt jól csinálta.

A DA:I game of the year nyereménye sajnos inkább arról szól, hogy mennyire gyengécske a mezőny, nem arról, hogy a játék mennyire nagyon jó.

Kicsit szomorkás vagyok, mert ugye ez két olyan játék, amit nagyon vártam és bizony csalódást okoztak. Szerencsére ott van a DnD, ami viszont minden várakozásom felett teljesít (olvasgatva a DMG-t).

Reklámok

2 thoughts on “Dragon Age: Inquisition rant

  1. gothposeur szerint:

    77 óra, most épp azt gondolom, hogy lassan mehetek az utolsó küldetésre… talán, viszont még nincs meg minden NPC saját küldetése, úgyhogy lesz itt még óra :S mondjuk arányaiban nekem kevésbé tűnnek a csaták soknak, mint pl a DA2-ben, itt legalább tudom őket élvezni is. A gyűjtögetés már csak az immersion szempontjából is vicces: megyünk legyőzzük a gonoszt ott ahol van, juhú… plíz várjatok emg, csak még két elfroot!

  2. lairenda szerint:

    Tökély ly 😉

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: