Tribes

Így így.

Drótsáska

Ritkán fordul elő velem, hogy egy könyv szinte kiesik a kezemből, mivel annyira az én gondolataimat, szavaimat tartalmazza, hogy komolyan hinni kezdek a telepátiában.

“És mi – itt és most, ennek a fontos változásnak a közepén – be vagyunk ragadva. Beleragadtunk abba, hogy ósdi szabályokat követünk. Beleragadtunk a hagyományos ipari termelési modellbe, amely nemcsak elkerüli a változást, de még keményen küzd is ellene. Beleragadtunk a főnökünktől való félelembe, beragadtunk, mert félünk attól, hogy bajba kerülünk. És mindenekelőtt beleragadtunk abba, hogy a főnök és az alkalmazott szerepe szerint viselkedjünk – noha mindahányan viselkedhetnénk úgy is, mint egy valódi vezető. Vezető, akivé válhatnánk.”

Seth Godin – Törzsek

Bassza meg, nekem elhihetitek, hogy pontosan, húsba vágóan, csontig hatolóan, ismerem a jelenséget, amiről a pasas írt. Istenem, hányszor, de hányszor láttam, hogy változásról, megújulásról, modernizálásról papoló vezetők azonnal visszarettentek, amikor a legkisebb változtatások szóba kerültek. Hányszor láttam, ahogy tehetséges, intelligens embereket megbénít a félelem…

View original post 154 további szó

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: