Beszámoló

Rég volt… na szóval. A múlt hét fő élménye természetesen a velencei szerepjátékos-napok voltak, ami kiválóan sikeredett. Nem volt annyira katartikus élmény, mint a tavaly őszi, de egyrészt nem volt ott Ági, másrészt a sok játék került előtérbe, nem töltöttünk időt az étkezéseken túl csak úgy együtt. A Changeling mese a várakozásaimnak megfelelően alakult, láthatólag élvezte a csapat, volt néhány katartikus pillanat. Továbbra sem lesz a kedvenc nWoD settingem, de így, egy alkalmas játéknak jó volt, még ha utáltam is a pledgek és contractok körüli szabályértelmezéseket és vitákat. A Chez Goth nagyon jó, az Eldritch Horror kiegészítője pedig sokkal, sokkal hosszabb, mint azt gondoltam volna. Még a múlt pénteki társasozás kapcsán újabb tanulság: csak elhivatott játékosokkal érdemes próbálkozni.

Volt egyébként Armada próba is, hogy megmaradjunk a játékoknál, ami szép is, jó is, de nagyon tanulni kell még azt a fránya manőverezést, meg azt, hogy mire képesek a hajók. A Ravenloft játék egészen jól sikerült, bár kurva lassan ment a karakter-generálás, meg az elején a ráhangolódás. Egyébként hihetetlen, hogy mennyire értékállóak a 90-es évek anyagai. A konverzió kb. zökkenőmentes, a hangulatot Ravenloft elképesztően adja, a történet pont kellő mértékben kidolgozott és a helyszínleírásokhoz is annyi inspirációt ad, ami ideális. Többet kell majd ilyeneket mesélnem. (Sokat elmond erről, hogy az egyébként a kritikákban nagyban dicsért, színes szagos legújabb kampányt, a Princes of the Apocalypse-t múlt péntek óta épp csak átlapoztam.)

Az elmúlt hétben másodszor aludtam el kiváló időben. Tegnap fél tizenegykor, múlt szombaton pedig kilenckor. Fincsi volt, bár a tegnapi háborús álmok nem tudom, honnan jöttek. Ostromoltak minket az oroszok, gyakorlatilag rommá volt bombázva az ország, mi meg egy vonaton utaztunk oda-vissza, mert azt mozgásban nehezebben lőtték le. Főleg, hogy a fényeket kioltottuk, amikor elkezdtek süvölteni a lövegek. o.O Lehet, hogy az Under the Skin volt rám ilyen hatással, amit tegnap este megnéztem? Tény, hogy a bőr alá ivódott a zenéje, Scarlett Johansson szerintem korunk legszebb színésznője (kb. a generációnk Monica Belluccija), ráadásul nagyon jól hozta az idegent a filmben. Csak sci-fi rajongóknak, meg azoknak, akik bírják a minimált.

Vasárnap voltunk Taktaszadán, a roma gyerkőcök még mindig gyönyörűek és aranyosak, a sors, amikkel meg találkozik az ember, szívszorongató. (Most jött először egy lány át Olivérékhez, akiről annyit mondott csak Olivér, hogy 17 éves és most a közmunka program miatt tudta abbahagyni az útmenti strichelést. Nem nagyon tudott nem lesütött szemmel ülni az ebédnél… 😦 )

Pár kép az elmúlt napokból:

2015-04-04 17.40.00 2015-04-05 15.58.51 2015-04-06 11.12.02 2015-04-09 11.42.14 2015-04-12 15.03.49-1 2015-04-12 12.53.42 2015-04-12 16.51.05 2015-04-09 20.07.26

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: