Menekültek

Ugye most nagyon sokan terroristák érkezését és a muzulmán / közel-keleti kultúra “fertőzését” kiáltják Facebookon (az idiótábbja kimegy a gangra is, illetve a Keletihez üvöltözni). Ők voltak, akik a meleg-házasság kapcsán is hét poklot, az európai / keresztény kultúra pusztulását kiáltották, mondjuk fél éve. Azóta nem dőlt be a keresztény kultúra, nem lett szentségtelen a házasság intézménye (Amerikában sem, Észak-Európában sem). Vajon a tapasztalataik a melegkérdés elmúlt fél évben tapasztalható változásai kapcsán miért nem segítik, hogy a mostani összeesküvéselméleteiket félretegyék, és mondjuk emberként viselkedjenek, ha másért nem azért, hogy ha a jövőben bármi konfliktusnak a csírája is meglátszik, joggal várják el az emberként viselkedést a másik oldaltól is?

A legszebb az egészben, hogy fél mondatban odabiggyesztik, hogy a kormány milyen töketlen és ők nem szavaztak rájuk, majd rögtön utána felmondják a kormánypárti plakátkampány összes szlogenjét, mint érvet a menekült-kérdésben. Gyönyörű, ahogy úgy gondolják, ők felette állnak a politika által befolyásolt csőcseléknek, önálló gondolkodó, ravasz polgárok, de ugyanúgy beszopják az egyoldalú érvelést, a megválogatott forrásokat, ugyanúgy nem hallgatnak, csak beszélnek, mint bárki ebben az egész cirkuszban. Persze kivéve azokat, akik tesznek szó nélkül.

Persze a végkövetkeztetésem a belpolitikai helyzet kapcsán megint villámgyorsan az, hogy a kurva életbe, hogy az ország harmada a kormánypropagandától habzó szájjal üvöltözik, egy harmada segít, ahol tud és reméli, hogy nem kerül soha olyan helyzetbe, mint a menekültek, a maradék harmad meg ignorál mindent és mindenkit (vagy csak némán gyűlöl mindenkit). Ugyanakkor nincs még mindig egy épkézláb politikai erő, amelyik megszólítaná a szolidarító harmadot és kurvára megnyerné a választásokat 2018-ban, hogy megkezdhessük a károk helyreállítását. 😦

Igen, a fenti kérdések költőiek, nem várok rájuk választ.

4 thoughts on “Menekültek

  1. lairenda szerint:

    Ha szabad, az elsô bekezdéshez: én utálhatom a paprikát meg a gombát is, de ettôl még nem lesz a gomba meg a paprika között több párhuzam.

    • zsgothpunk szerint:

      Gyűlölöd a gombát. Anyukád mondja, hogy lesz itthon gomba a spejzban. Te tajtékzol, gyűlölöd őt is, a gombáját is. Lesz gomba. Nem főz belőle anyád, nem eszel belőle. Néha anyád főz belőle apádnak, amikor tudja, hogy nem leszel otthon. Fél éve békességben élsz egy fedél alatt a gombával.

      Gyűlölöd a paprikát is. Anyukád mondja, hogy lesz itthon paprika a spejzban.Te tajtékzol… ja nem, rájössz, hogy már a gomba kapcsán is felesleges volt az őrjöngés.

  2. Angwen szerint:

    Kolléga: “Nem értem, miért kap a kivezényelt határrendészet tűzparancsot.”

    Mondanám, hogy ez az a pont, ahol feladom, de ez a pont naponta ötvenszer jön szembe.

  3. Angwen szerint:

    Akarommondani “Nem értem, miért NEM kap…”

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .