Gondolatok

Van legalább fél órám abban a fókusz stúdióban ülve, ahol legutóbb ügyféllel néztem a másik moderátort. Most fusizom, feltéve, hogy lesz csoport. Eddigi tapasztalataim alapján azt mondanám, hogy a 9 fő édeskevés ilyen szervezési módszer mellett a kellő csoportlétszámhoz, de ha már néggyel is megy, akkor megy. Persze nem könnyű célcsoport, de talán pont ezért nem kellene saját adatbázisból, pusztán online szervezni. Meg persze nem ez a módszer lenne rá a megfelelő, dehát ez van, én csak belecsöppentem egy kis mellékes végett.

Felparázslott megint az Apple vs. minden más vita az irodában. Nem tudok mit kezdeni a fanboysággal, különösen akkor nem, amikor egy ennyire túlárazott és korántsem annyira felhasználóbarát, mint mondják rendszerről beszélünk. Mindezt úgy, hogy az Airen gépelek, amit soha nem vennék otthonra, pusztán azért, mert irgalmatlanul drága ahhoz képest, hogy mit tud, másrészt mert olyan design parák vannak benne, amiket így nem értesz 2016-ban. (Pl. nyomtató színesben-feketefehérben kattintű három screen mögött eldugva tök másra vonatkozó menüpontok mögött, really; a bal oldalra baszott ablakméretező gombok vagy a felülírhatatlanul meghatározott F1-12 gombok… sorolhatnám.) Legalább lesz egy jó kis csapatépítőnk, ha minden jól megy, megyünk lőni, enni, játszani. 🙂

Sokat gondolkodtam mostanában azon, hogy kezdek átmenni introvertáltba. Nem tudom, hogy mi teszi, de valahogy sokkal kevésbé vágyom emberek társaságára, mint korábban. Nagyjából hetente kétszer esténként hétköznap is igyekszem otthon lenni, kockulni, írni, olvasni, a hétvégéből is egy nap, amin jönnek a srácok vagy én megyek játszani. Ez így nagyjából elég is, ráadásul az emberek, akik körbevesznek (kollégák és a dorkok) is nagyjából állandóvá váltak. Kíváncsi vagyok másokra, nincs szó arról, hogy ne érdekelnének mások, de az alkalmi beszélgetések, amik a hétköznapi estékbe – vagy ebédekbe – beleférnek, nagyjából elegendőek. Sokat írok, alkotok helyette. Persze 99%-ban szerepjátékos dolgokat, kalandokat a játékosoknak. Esetleg szabályvariánsokat, egy-két világrészlet. Novellát volna még jó, az valahogy talán a következő szint, de ahhoz kevésnek érzem az elszánást és a tehetséget. Előbbiek csak nekem kellenek leírva, utóbbinak nincs értelme nagyon közönség nélkül.

Bent egyébként beindulni látszanak a dolgok, készül a prototípusa a társasjátéknak, amit én gondoltam tovább, illetve egy-két munkás projekt is alakul. Nem mondom, elfoglalom magam napközben, de azért jobb érzés megdolgozni a fizetésért. Szerepjátékok terén: Curse of Strahd indul hamarosan, Mohana kampány megy szépen előre, két Star Wars mese szintén alakul (egy offline, egy online). L5R-ben pedig játszom, Kakita Kaident, a daru klán szamuráját, akinek épp most mészárolták le a családját, hogy aztán egy magisztrátus ügyes-bajos dolgait menjen intézni még a nyomozás előtt.

Reklámok

5 thoughts on “Gondolatok

 1. Orsie szerint:

  vegre megvalaki, aki az Applet tularazott nem annyira felhasznalobarat cimkevel illeti, koszonom! 🙂 iphone-okkal es ipadokkal dolgozom, es pontosan ugyanezt gondolom roluk.
  es a heti par esti otthon levesben is hasonloan gondolkodom mar egy ideje. pedig extrovertalt vagyok, nem is tagadhatom 🙂

 2. Angwen szerint:

  Nahát, teljesen abban a hitben éltem, hogy te alma-rajongó vagy. Így, hogy nem, így egyetértünk. 😀

 3. Idhren szerint:

  Én is egyetértek Apple téren. És bármennyire is nem vágysz emberekre, egyszer menjünk már el ebédelni, vagy kávézni, vagy vmi.

 4. Kriszta/Nati szerint:

  Maximálisan egyetértek. Én csak pár hónapig használtam almát a pszichopata főnökömnél tavaly, és az elég is volt. Tökre logikátlan a menürendszer, nehéz megtalálni csomó mindent (ld. nyomtatásnál, amit írtál), nem is értem, miért van úgy odaérte mindenki 😀 Arról nem beszélve, hogy semmi mással nem kompatibilis.

 5. Angwen szerint:

  Hipszter heréknek való!

Vélemény, hozzászólás?

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Reklámok
%d blogger ezt kedveli: